Marta Hennig to instruktorka fitness i popularna blogerka, której doświadczenie zaowocowało książką pt. „Codziennie fit”. Autorka zawarła w...
Czytaj WięcejSmak Zdrowia - Agnieszka Maciąg – recenzja książki
Agnieszka Maciąg przedstawia swoim czytelnikom kolejną książkę z serii „Smaków”. Dotychczasowe sprzedały się w nakładach ponad 100 tysięcy i wszystko wskazuje na na to, że tym razem też tak będzie.
Słynna modelka podchodzi do zdrowia i zdrowego tryby życia w sposób holistyczny. Każde nasze działanie, każda decyzja przekładają się na stan w jakim znajduje się nasz organizm. Wybierając życie świadome, jesteśmy w stanie wpłynąć na jego jakość. Działania, ukierunkowane na naturalne metody odżywiania i leczenia, przekładają się na plony w postaci szczęścia i zdrowia. Autorka podkreśla mądrość chińskiego przysłowia „Jeśli nie wiesz dokąd zmierzasz, to na pewno tam nie dotrzesz”. Agnieszka Maciąg postawiła na zdrowie i poświęciła się poszukiwaniu sposobu na jego utrzymanie. Jednak nie zatrzymuje zdobytej wiedzy tylko dla siebie. Dzieli się nią oraz swoimi praktykami w kolejnych książkach oraz na swoim blogu, który posiada rzesze wiernych czytelników.
Agnieszka Maciąg przekonuje, że wszelkie nasze problemy ze zdrowiem są wynikiem blokad psychicznych i emocjonalnych. W ogromnej mierze to wynik wszechogarniającego nas stresu i życia w biegu. Autorka pisze, że nie potrzebujemy tony medykamentów z apteki, które leczą skutki chorób, a nie ich przyczyny. Jesteśmy w stanie sami się zająć się swoim zdrowiem. Wprowadzając w życie rady słynnej modelki, stosując przetestowane przez nią wyłącznie naturalne leki i diety, skupiając się na właściwym podejściu do życia, jesteśmy w stanie tak je ukształtować, by w pełni cieszyć się zdrowiem i posiadać ogromną dawkę codziennej energii. Książka „Smak Zdrowia” ma nam w tym pomóc.
Publikacja „Smak Zdrowia” łączy w sobie pokaźną dawkę merytorycznej wiedzy oraz praktycznych przepisów do wcielenia w życie od ręki. To szereg rad dotyczących oczyszczania organizmu oraz jego wzmacniania, odchudzania oraz leczenia. Autorka propaguje gotowanie oparte wyłącznie o naturalne produkty, pozbawione pszenic, cukru i nabiału. Podaje przepisy na potrawy m.in. gotowane na parze, ale także na kiszonki, zdrowe przekąski, sycące śniadania, lekkie kolacje, czy przepyszne desery.
Wśród setki tysięcy obecnych na rynku książek o gotowaniu, „Smak Zdrowia” wyróżnia się kompleksowym podejściem do tematu zdrowia, jako rezultatu podejmowanych przez nas na każdym korku decyzji. Kładzie silny nacisk na podkreślenie tego, jak wiele zależy od nas samych. Agnieszka Maciąg podaje swoją receptę na szczęście. To co z nią zrobimy, zależy tylko od nas.